Waar let jij op?

Gisteren presenteerde ik een schetsontwerp aan een klant. Daarbij had ik een paar moodboards met kleurcombinaties gemaakt. Dat is handig, want als iemand rood noemt als favoriete kleur, dan kun je alsnog allerlei kanten op: Bijvoorbeeld rood in combinatie met roze en wit, of meer geel – oranje – rood of juist rood maar dan met contrasterende kleuren erbij. Voordat ik een beplantingsplan maak, laat ik dus eerst een paar voorbeelden zien. Zodat jij kunt aangeven, wat je mooi vindt! Het grappige is: dat weet je vaak pas, als je het voor je ziet. 

 

Maar nu komt het: deze klant koos meteen voor een van de drie kleurcombinaties die ik hem liet zien. Maar toen ik erop door vroeg, bleek dat hij de andere kleurcombinaties NIET koos vanwege het feit dat er ‘hangende’ bloemen op stonden. En daarbij wees hij naar de Echinacea’s (zonnehoed, eerste foto hieronder) die op de foto stonden. Die vond hij triest omdat dat die bloemblaadjes naar beneden hangen. 

 

Ik ben dan altijd maar weer blij, dat ik die sfeerbeelden gemaakt heb, èn ook doorgevraagd heb. Want IN MIJN HOOFD zijn die Echinacea’s juist heel vrolijk. Ze doen me denken aan hoe kinderen hun eerste bloemen tekenen. En ze hebben heerlijk felle kleuren. Maar IN ZIJN HOOFD beleeft hij diezelfde plant dus heel anders. En het wordt ZIJN tuin. 

 

Ik ga voor deze klant natuurlijk een mooi beplantingsplan maken waar deze plant niet in voorkomt. Dus er komen heel veel vrolijk gekleurde, rood, oranje en paars bloeiende planten in, maar GEEN hangende bloemblaadjes. 

 

Wil jij nou ook, dat jouw tuin past bij wat jij mooi vindt? Het zit soms in heel andere dingen dan je eerst denkt. En dat help ik je eerst boven water te krijgen. Om er vervolgens voor te zorgen, dat het ontwerp bij jouw wensen aansluit! 

P.S. Ik ben nog even benieuwd. Heb jij ook echt een voorkeur voor een bepaald bloemtype? (hier zie je er een paar: margiet-achtig, aarvormig of bolvormig maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden) Laat het me even weten in de comments!

Schrijf je in voor mijn mailing

zodat je mij niet vergeet en ik nieuwe moodboards, schetsen en ideeën met je kan delen.

Deel dit bericht: