Mooi wat bloemen doen

Begin februari bloeien ze weer… Sneeuwklokjes. En sinds 2002 (of 2003? dat weet ik niet zeker) zit daar voor mij een bijzondere herinnering aan. 

Onze buurvrouw beviel op 4 februari van haar zoon. Bij de kraamvisite nam ik een klein borrelglaasje mee, met daarin sneeuwklokjes uit eigen tuin. 

En op de één of andere manier werd dit een soort traditie. Elk jaar worden er sneeuwklokjes in borrelglaasjes gezet. Soms in real life, en soms ook op de foto, die we dan naar elkaar appen. Door die sneeuwklokjes, denk ik er altijd weer even aan. En ook aan de verjaardag van mijn vader, die óók op 4 februari jarig was. 

Heb jij dat nou ook? Een bepaalde bloem of plant, waardoor je ineens aan iemand denkt? Of die een herinnering bovenhaalt aan een mooie vakantie bijvoorbeeld? Als het even kan, neem ik zulke planten en bloemen dan mee in het tuinontwerp. Als die plant qua eigenschappen op jouw stukje grond kan gedijen tenminste. 

Op die manier wordt die tuin nog veel meer van jóú. Vol herinneringen… 

Schrijf je in voor mijn mailing

zodat je mij niet vergeet en ik nieuwe moodboards, schetsen en ideeën met je kan delen.

Deel dit bericht: