Haal jij al meer uit je tuin dan je ooit had durven dromen?

Heb je best groene vingers, maar denk je dat je tuin mooier kan? Heb je ongebruikte hoekjes? Wil je een echte snoeptuin maar ook sierborders? En droom je van een moestuin maar is het je teveel werk? Ik kan je helpen. Bij een slimme indeling. Fijne zitjes. Mooie zichtlijnen. En borders vol groeiende en bloeiende planten in de mooiste vormen en kleurcombinaties… en dan ook nog eetbaar als je dat wilt. Klinkt dat goed?

Bedenk maar wat jij voor je tuin zou wensen:

01

Een groenere oprit of parkeerplek

Met bijvoorbeeld groenblijvende betonmatten met gras of een hapje uit de bestrating.

02

Het hele jaar mooi

Met winterbloeiers, meer hoogteverschil en mooie bladeren of vormen.

03

Meerdere zitjes

Zodat je én zon én schaduw kunt kiezen, ook in tuinen met een moeilijke vorm.

04

Extra functionaliteiten

Zoals een ijsbad, zwemvijver, blote-voetenpad of stukje pluktuin.

Klein geluk is zo belangrijk...

Het leven is al hectisch genoeg. Werk, vrienden, boodschappen, feestjes en familieleden die iets van je willen. Vaak leuk en fijn. Maar je hebt ook een plek nodig om óp te laden. Voor steeds meer mensen is dat de tuin. Gewoon, lekker thuis. Zo vanuit de keuken je terras op.
Even wat kruiden plukken. Op je rug in het gras. Met blote voeten wat lummelen. Of kijken hoe de (klein)kinderen hun eigen avontuur beleven… dat moet toch ook kunnen!

Bewust en onbewust

Hoe meer er te zien valt, te ruiken, te horen… des te fijner het is. Zelfs zonder dat je het merkt zul je meer genieten. En helemaal fijn is als je jezelf een reden geeft om die tuin in te gaan. Met een slim tuinplan is er het hele jaar wat te zien. Waardoor de tuin altijd uitnodigt om even te kijken wat er nu weer bloeit. En dus ga je er automatisch nog meer van genieten! Mijn specialisme is het creëren van een tuin die almaar door lijkt te bloeien, en toch geen dag hetzelfde is. Maar misschien is mijn grootste kracht wel dat ik dusdanig luister dat ik ook ontdek wat jij eigenlijk wel wil maar zelf nog niet bedacht had. Samen wordt het mooier en vergroot het jarenlang je woon- en tuinplezier!

Meer genieten door meer te zien, meer te ruiken en volop te genieten
'De tuin mag in elk seizoen mooi zijn'

Een goed ontwerp is een investering voor jaren:

Goed zicht op resultaat door gedetailleerde moodboards

Met creatieve en praktische ideeën die je zelf niet bedenkt

Voorkomt keuzes waar je achteraf spijt van krijgt

Hoe werkt het

Van jouw wensen tot een tuinplan

Het begint natuurlijk allemaal met een kennismaking. Je mag me bellen en ik zie graag een plattegrond of foto’s! Maar voor het echte werk wil ik het liefst in je tuin afspreken, zodat ik alles zie en jou de oren van het hoofd kan vragen.

Activiteiten

Wil je een tuin om in te zitten, te spelen, te lezen of te borrelen?

Onderhoud

Wil je er veel of weinig tijd aan besteden?

Genieten

Wil je bloemen in je tuin kunnen plukken voor in een vaas of om te eten?

We hebben het over de grondsoort en over bomen, struiken of planten die je misschien wilt behouden. Over de fietsen, je schuurtje, een veranda, de afvalemmers en inkijk van de buren… En zo heb ik nog veel meer vragen voor je. Want in een geslaagde tuin komen mooi en praktisch samen!

Vervolg en uitvoering

De indeling

Na dit gesprek maak ik een tuinplan, waarin al jouw wensen samenkomen, in grote lijnen en vlakken. Waar is de lekkerste plek voor je terras? Hoe spelen we met de zon? En hoe zorgen we voor dat mooie doorkijkje vanuit je kamer of keukenraam?

De sfeer

Ook maak ik een moodboard, meerdere meestal. Juist die moodboards geven vooraf een beeld van de sfeer die je tuin zou kunnen krijgen. Mijn ervaring is, dat mensen dan ook meteen weten: ja, dat vind ik inderdaad gaaf! Of juist: nee, dat vind ik niet mooi, dat moet toch anders.

De planten

Als je weet wat je wilt, kunnen we verder naar fase 2, het definitieve ontwerp met met een beplantingsplan. Dan wordt precies duidelijk waar wat komt en of je dat verdeelt of ineens gaat aanleggen. De uitvoering doe je zelf of met je buurjongen of hovenier. Die manuren en de materialen zitten dus niet bij mijn dienstverlening inbegrepen, maar ik kan je wel helpen aan goede adressen.

Zo speels mogelijk

 
 
 

Door de grote projecten die ik óók doe, heb ik een hoofd vol creatieve ideeën waaruit ik kan putten als ik met jou je wensen bespreek. Waarom zouden we het blotevoetenpad van de kinderopvang niet ook in jouw tuin toepassen? Als je thuis werkt wil je toch ook lekker buiten lunchen? En hoe handig zou het zijn om alvast rekening te houden met extra feestjes in de tuin of extra auto’s als de kinderen het rijbewijs gehaald hebben? Soms kost het geen euro extra, maar wordt de tuin er wel veelzijdiger van en zul je er steeds vaker zijn. Hoe fijn is dat!

Ons doel is een luie tuin

En wil je meer?

Bij al deze stappen vertel ik je graag over die planten in je tuin waar je iets extra’s mee kunt doen: of je er bladeren van kunt gebruiken voor de thee of voor de sla, of er bloemen of vruchten zijn die je kunt eten. En wil je daar nog meer over weten? Volg dan de cursus Smullen(!) uit je siertuin!, dan krijg je elke 14 dagen een mailtje vol tips en achtergronden om je te inspireren.

Klanten vertellen:

Bellen of meteen boeken?

Is je interesse gewekt? Wil je graag die duurzame, eetbare en multifunctionele tuin die het hele jaar mooi is?  Waarvan je zeker weet dat al jouw wensen erin verwerkt zijn?  Voor € 350 euro boek je het tuinplan (fase 1) al en kom ik bij je langs. Wil je eerst even met mij kennismaken aan de telefoon, dan kan dat natuurlijk ook.