Waar zit jij het liefst?

In een tuin is het fijn om even lekker weg te kunnen kruipen. Een stil plekje om in de vroege ochtend een kopje koffie te kunnen drinken en te luisteren naar de vroege vogels. Op een bankje in de vroeg ochtendzon. Of juist daar, waar je ‘s avonds nog het laatste zonnestraaltje meepikt. In de middag heerlijk in de schaduw kunt lummelen op een zwoele zomerdag.

Daarom wil je minstens één heerlijk hoekje. En gelukkig kan dat al in de kleinste tuin! 

Door een slimme indeling en de juiste beplanting creëer je zelfs op een postzegel nog zo’n fijne zitplek. 

Maar wist je, dat het juist in een grote tuin ook heel belangrijk is om dit soort kleine, intieme plekken te creëren? Juist dàn wordt die tuin een fijne plek. Het mooiste is het, als je vanaf dat beschutte bankje nog een glimp op kunt vangen van het grotere geheel, maar er niet ‘onbeschermd’ midden in zit. Dan heb je ‘the best of both’. 

Ook in een meer parkachtige setting, bijvoorbeeld bij een school of een verzorgingstehuis, is het belangrijk om hier en daar beschutte plekken te maken met een fijn bankje. Zodat je er fijn even kunt zitten met je moeder of oma, en even rustig kunt bijpraten terwijl jullie genieten van de bloeiende tuin. 

Vergelijk het maar met een grote woonkamer, daar is het ook niet fijn om de bank middenin de kamer te zetten. Een grote kamerplant, of een kleed onder de bank, maakt het geheel al intiemer. En zo werkt het ook in de tuin. De kunst is, om dat intieme plekje precies op de goede plek te maken. Zodat je er optimaal van kunt genieten, juist op de momenten dat jij graag in de tuin wilt zitten. 

In het vlekkenplan, dat je krijgt bij het schetsontwerp, geef ik aan waar in jouw tuin de ideale plek(ken) zijn voor zo’n heerlijk hoekje. Want het zou zonde zijn, als je dat bankje op de verkeerde plek zet!

Schrijf je in voor mijn mailing

zodat je mij niet vergeet en ik nieuwe moodboards, schetsen en ideeën met je kan delen.

Deel dit bericht: