Primula bloemen drogen

Als er nou één plant is, waarvan het verrassend is, dat je hem kan eten, dan is het wel de primula. Je kent ze vast wel, die ongelofelijk felle, vrolijke plantjes die je in het voorjaar overal ziet staan. Bij de bloemist en bij de supermarkt… een soort instant-voorjaarsplant, net als tulpen of narcissen.
Primula bloemen suikeren

Als er nou één plant is, waarvan het verrassend is, dat je hem kan eten, dan is het wel de primula. Je kent ze vast wel, die ongelofelijk felle, vrolijke plantjes die je in het voorjaar overal ziet staan. Bij de bloemist en bij de supermarkt… een soort instant-voorjaarsplant, net als tulpen of narcissen.
Primula’s op je sla

Als er nou één plant is, waarvan het verrassend is, dat je hem kan eten, dan is het wel de primula. Je kent ze vast wel, die ongelofelijk felle, vrolijke plantjes die je in het voorjaar overal ziet staan. Bij de bloemist en bij de supermarkt… een soort instant-voorjaarsplant, net als tulpen of narcissen.
Physalis bonbons met grand Marnier

Een van de dingen, die je heel vaak in restaurants ziet als decoratie op een bord, is de ananaskers. Physalis pruinosa is de Latijnse naam. Maar dit kleine, sinaasappel-oranje besje met een lampionnetje eromheen, heeft nog veel meer namen: Kaapse kruisbes, Incabes of goudbes zijn de meest bekende. Behalve dat het supergezond is, is het ook een heel lekker besje!
Panna Cotta met Citroenverbena

Daar zetten ze er namelijk thee van. Wel eens van Verveine gehoord? Nou, dat is dus thee van de Citroen Verbena… Waarschijnlijk ken je de gewone Verbena wel, die staat in bijna elke vlinder-vriendelijke tuin.
Maar de thee, die maak je dus van het zusje van die bekende Verbena.
Hosta als borrelhapje

Als je nou één plant zou moeten noemen, waar slakken dol op zijn…
Grote kans, dat je dan de Hosta noemt. Ze staan erom bekend staan dat ze vaak worden aangevreten. Maar als je eenmaal jonge frisse hostascheuten hebt geproefd… dan snap je wel waarom!
Zelfgemaakte limonade
Tja… sterrenmunt-thee. Vind jij dat ook zo lekker? Dat zoete van de zoethout en de anijs, dat frisse van de munt, en ook nog een beetje venkel. Wel jammer, dat het door die zoethout niet zo goed voor je is als je een hoge bloeddruk hebt. Dat komt omdat er in zoethout een stofje zit: Glycyrrhizine. Als je hier teveel van eet of drinkt, houd je vocht vast en dat werkt bloeddruk verhogend.
Bieslookboter

Voordat ik zelf bekend was met alles wat je kunt eten uit de siertuin, had ik al wel een kruidenhoekje. Waar ik regelmatig heerlijk geurend groen plukte om te gebruiken in de keuken.