Die klus geef ik terug

Vandaag stuurde ik een hele lastige mail. Naar een school, waarvan de klus in principe heel leuk en uitdagend was. Met een schoolplein, waar mijn creatieve brein helemaal van AAN ging.

Want er was zoveel mogelijk, qua locatie, qua spelen, qua groen! Uitdagingen waren er genoeg, maar daar ben ik niet bang voor: meerdere groepen die een plein gebruiken, verschillende functies samenvoegen, een stuk van het plein waar je niet dieper de grond in mag dan een centimeter of tien…zo’n puzzel leg ik graag! Tot nu toe was er op dit schoolplein slechts een klein stukje gras, en dat was geen echt gras. De reden: het lag teveel in de schaduw en zorgde voor modder. 

Om allerlei redenen was er geen ruimte voor meer groen. De kinderen mochten bijvoorbeeld van hun ouders niet thuis komen met modder op hun kleren. Er was hooguit wat plek voor nòg meer kunstgras.

Terwijl ik juist meer groen, maar natuur en meer speelplezier wil toevoegen aan een terrein. Omdat meer natuur in de stad of op het schoolplein zoveel fijner spelen is, beter is voor de biodiversiteit (denk bijen, vlinders en vogels) maar ook zorgt voor een betere hemelwaterafvoer, een gezondere lucht en meer koelte in de zomer. De uitvraag van deze klus druisde dan ook zo tegen mijn visie in, dat ik hem met pijn in mijn hart heb teruggegeven. Want wat had ik die kinderen graag een fijn, groen schoolplein gegund.

Heb jij wel een schoolplein of ander terrein waar echt met een groenere blik naar gekeken mag worden maar weet je niet hoe je alle vragen en functies gecombineerd krijgt? Daag me uit!

Schrijf je in voor mijn mailing

zodat je mij niet vergeet en ik nieuwe moodboards, schetsen en ideeën met je kan delen.

Deel dit bericht: