Mooi hè?

Geniet je nou een beetje, van je groene tuin? Van die geweldige, bruisende, bloeiende en zoemende weelde? Wat is het mooi hè, in het voorjaar…

De bollen steken al vroeg hun eigenwijze neusjes boven de grond uit. En voor je het weet knallen de kleuren je tuin in. Paarse krokussen, rode, gele of bijna zwarte tulpen, het kan niet op! Elke ochtend als je naar je werk gaat, geniet je er weer van.

Als dan in mei de Alliums beginnen te bloeien, en de rest van de tuin vol in knop staat, zijn ook de vogels druk in de weer in je tuin. Het nestkastje dat je afgelopen winter knutselde met de kids, wordt volop gebruikt en de vogels kunnen genoeg vinden in je tuin om hun jongen te voeden. Het blijft leuk om ze zo druk in de weer te zien om hun kroost groot te brengen.

Hoogzomer? Je zit heerlijk op je terras, in de schaduw van de bomen en de struiken. Of met je voeten in het kriebelende gras. Af en toe eet je buiten met vrienden, genietend van al het leven in de kleurrijke borders.

Herfst… Er bloeien weer allerlei andere planten in de tuin dan in het voorjaar. Maar daardoor blijft het ook zoemen in je tuin. Er is immers nog steeds van alles te halen? Vogels pikken al zaden uit wat uitgebloeide bloemknoppen. Of ze eten een paar insecten tussen de grassen, die daar zijn ingekropen om te overwinteren.

In de winter is de tuin soms onverwacht mooi, als het vriest bijvoorbeeld. Dan zijn de uitgebloeide planten, die je hebt laten staan, ineens bevroren en betoverend!

Tegen de tijd, dat je in maart de laatste plantenresten wegknipt, zie je dat een groot deel ‘als vanzelf’ verdwenen is. Of nee, toch niet: er zitten volop kevertjes, torren en wormen in de bodem. Die zorgen ervoor, dat de grond heerlijk mul en luchtig is geworden! En tijdens het verwijderen van de laatste dode stengels zie je ze alweer: de eigenwijze groene puntjes van de sneeuwklokjes, de krokussen en de tulpen.

De cirkel is alweer een jaar rond. Elke maand was anders. Of zou jij toch liever…? (Maar dan mij niet bellen he?)

 

Schrijf je in voor mijn mailing

zodat je mij niet vergeet en ik nieuwe moodboards, schetsen en ideeën met je kan delen.

Deel dit bericht: